Rysslands Jevgenij Malkin jublar med Vladimir Tarasenko efter han gjort 0-3 mot Finland. Foto: Bildbyrån.

Ryssland tog chansen – till semi mot Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Som väntat tog Ryssland chansen att gå till semifinal i World Cup. Laget slog det redan utslagna Finland med 3-0 och får möta Kanada redan på lördag.

– Kanada har ett otroligt bra lag, men inget lag är perfekt, och vi är också bra. Det ska bli en rolig match att spela, säger Jevgenij Malkin som spikade slutresultatet, 3-0, med att få in ett handledsskott från snäv vinkel på vänstersidan, ett skott som målvakten Tuukka Rask borde ha tagit.

Finland försökte ge det en chans och hade ett stolpskott vid 0-0 men åkte ur efter att bara ha gjort ett mål på tre matcher.

World Cup i ishockey

Nervknutarna för ryssarna lossnade i början av andra perioden efter att Vladimir Tarasenko satte 1-0 efter att blivit frispelad av Alexander Ovetjkin som snurrat friskt med finländska backar uppe i zonen.

En dryg minut senare rundade Ivan Telegin Rask och lade in 2-0 efter isen när han skar in framför kassen.

Ryssland nervöst innan man tog över

– Det var nervöst och skönt att kunna göra två mål i andra perioden efter 0-0 i första, säger Jevgenij Malkin.

I Lag Nordamerika, som charmat hockeyvärlden, kan man gräma sig över att inte ha tagit ut målvakten och försökt avgöra under ordinarie tid mot Sverige i går. Då hade laget inte varit utslaget.  

– Jag förstod inte, jag trodde att vi skulle gå vidare om vi vann, säger spelaren Johnny Gaudreau efter 4-3 i sudden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet