Rysslands succé fortsätter – besegrade Tjeckien

Ryssland är alltjämt obesegrat i årets ishockey-VM. I dag besegrades Tjeckien med 3-0.

Det betyder också att Tre Kronor fortfarande har chansen att vinna gruppen.

Ryssland fortsätter att vinna i VM. Trots att laget i dag för första gången mötte ett av de förhandstippade lagen, Tjeckien, gick det som förväntat för det stjärnspäckade laget. Tjeckien som inför matchen även de hade vunnit sina två inledande matcher, mot Sverige och Norge, hade inte mycket att sätta emot.

I mitten av den första perioden hittade Sergej Andronov rätt när han nöp till direkt.

I den andra perioden utökade Nikita Gusev ledningen när han fick pucken av storstjärnan Nikita Kutjerov och med en backhanddragning lade in pucken via målvaktens benskydd.

Matchens sista perioden gjorde Nikita Zajtsev det sista 3-0-målet.

Tjeckien hade inte mycket att sätta emot och sköt bara 16 skott mot det ryska målet.

Den ryska vinsten innebär att Tre Kronor, som inledde VM med att förlora mot just Tjeckien, fortfarande har chansen att vinna gruppen.