Foto: Bildbyrån

Så ska NHL-stjärnan stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Ny ödesmatch för Tre Kronor.

Då möter de ett ryskt lag med tunga NHL-tillskott, däribland Vladimir Tarasenko.

– Han har ett grymt bra skott och är stark på pucken, säger Rickard Rakell.

Sverige vann söndagens möte med Slovakien och gav därmed sig själva chansen till en fortsättning i turneringen.

– Vi hade en tuff inledning på turneringen. Nu har vi fått spela med kniven mot strupen, och vi är inne i något slags slutspelsmindset. Det är ändå en skön känsla, säger Rakell.

Ishockey-VM

Härnäst väntar det ryska laget, som kommer till mötet med en rad förstärkningar från NHL. Såväl Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues, som Dimitrij Orlov, Washington Capitals, finns med i det ryska laget i kvällens måstematch för Tre Kronor. Lägg därtill Columbus Blue Jackets Mikhail Grigorenko.

Trots de tunga tillskotten är Rickard Rakell inställd på tre poäng.

– Vi har visat att vi kan spela mot de bästa lagen. Det kommer handla om inställning. Vi har allt att vinna i den här matchen, säger han.

”Kan bli en nyckel”

Ett av de största hoten att se upp för blir Tarasenko.

– Det blir viktigt att inte ge han så mycket tid. Han har ett grymt bra skott och är stark på pucken. Det är viktigt att krympa ytorna och inte låta han komma med så mycket fart en mot en. Det kan bli en nyckel i kväll, säger Rakell.

Även förbundskapten Johan Garpenlöv är inne på samma linje.

– Nummer ett är att alla är medvetna om vilken typ av spelare det är, han behöver inte så många lägen. Det är en målskytt, säger han.

Johan Garpenlöv bekräftar också Mario Kempe, som fick en smäll i söndagens match mot Slovakien, ska vara redo för spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet