Så ska Tre Kronor stoppa Patrick Kane

Uppdaterad
Publicerad

För att besegra USA i dagens VM-semifinal måste Tre Kronor stoppa storstjärnan Patrick Kane.

Och de svenska backarna har planen klar.

– Utmaningen blir att ligga så nära honom som möjligt och minska hans tid med pucken, säger Mattias Ekholm till SVT Sport.

Med åtta mål och totalt 19 poäng på åtta matcher toppar USA:s Patrick Kane poängligan i VM.

Den trefaldige Stanley Cup-mästaren är det stora hotet mot en andra raka VM-final för Tre Kronor. Bland annat sänkte han Tjeckien i kvartsfinalen med två mål.

Ishockey-VM

Men i den svenska truppen finns flera NHL-backar som är vana vid att möta storstjärnan.

”Spelat mycket mot honom”

– Vi i Nashville spelar i samma division som Chicago så jag har spelat mycket mot honom. Vi behöver ta bort hans yta och tid med pucken, men det blir svårt eftersom det är större rink här, säger Mattias Ekholm.

– För oss backar gäller det att ligga så nära honom vi bara kan. Samtidigt har de många bra spelare så vi kan inte bara fokusera på Kane, fortsätter han.

”Han är en världsstjärna”

Oliver Ekman Larsson tycker inte heller att man ska fokusera för mycket på Patrick Kane.

– Han är en världsstjärna med många bra verktyg i lådan, men kollar vi för mycket på honom kan han hitta andra spelare, säger ”OEL”.

Dallas-backen John Klingberg menar att det blir en viktig balans mellan att ligga så nära Kane som möjligt utan att gå på för hårt.

– Det är lite extra att möta honom jämfört med andra toppspelare. Han är skicklig med pucken, tar skott och kan också hitta passningar. Du måste vara lite mer alert när du möter Kane för då kan det hända något extra, säger Klingberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet