Hattrick, målkalas och skrällseger – så var SDHL-premiären

En hattrick-hjälte i Gävle, målkalas när HV71 besegrade Leksand och skrällseger av uppstickaren SDE.

Så var premiärkvällen av SDHL.

Stockholmsderbyt slutade i svartgult

AIK vann SDHL-premiären på Hovet mot Djurgården med 2-0. Landslagsstjärnan Lisa Johansson inledde målskyttet. Djurgården trodde de hade kvitterat i en stökig situation i slutet av första perioden, men DIF:s Josefine Jakobsen fick avbryta firandet då domarnas målsignal uteblev. AIK:s Erica Udén Johanssons 2-0 i tredje perioden punkterade matchen.

Damkronorna

Uppstickaren SDE skrällde mot fjolårsfinalisten

SVT:s expert Maria Rooth har inför säsongsstarten varnat för att SDE kan överraska. Sett till SDHL-premiären kan det mycket väl stämma. Linköping som varit i SM-final i fem av de sex senaste säsongerna, lyckades inte spräcka nollan på Sofia Reideborn i SDE-målet och matchen slutade 2-0 till Stockholmslaget. Målskytt båda gångerna: Kelty Apperson.

Målkalas i Leksand – seger till HV71

HV71 är också tippat som en av topplagen den här säsongen och visst kändes Jönköpingslaget överlägset när de besegrade Leksand med 6-2 borta. I premiären visade två debutanter framfötterna:  Danielle Stone och Anna Borgqvist som gjorde ett mål vardera – båda värvade från just motståndarlaget Leksand.

Lara Stalder frälste Brynäs med hattrick

Det stod 1-1 mellan Brynäs och Göteborg inför tredje perioden. Då bytte Lara Stalder klubba – och gjorde ett hattrick. Tre mål inom tio minuter blev det i målprotokollet för 25-åringen från Schweiz, i en match som Brynäs till slut vann med 5-1.

– Jag bytte klubba inför sista perioden. Det var väl inget fel på den andra, men jag ville göra något – och då tog jag en annan klubba. Och, ja...det hände ju något, säger hattrick-hjälten till Gefle Dagblad.

Luleå premiärvann mot Modohär kan du läsa mer om kvällens toppmatch och se målen