Säker seger för Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det blev vinst för Skellefteå mot sistaplacerade Karlskrona med 4-2. Bortalaget tog ledningen efter cirka fem minuter men tappade sen ledningen i mitten av första perioden och Skellefteå lyckades ta över matchen.

– Jag tycker att den första perioden är sådär, sen rättar vi till det, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson till C More.

Karlskrona, som ligger sist i tabellen, startade matchen starkt och var riktigt pigga. Gänget från Blekinge gjorde matchens första mål och fortsatte att pressa på bra. Sen vaknade Skellefteå till och började styra matchen så som de ville ha den:

– Vi är jäkligt disciplinerade i vårt sätt att spela hockey. Vi behöver ligga där och sätta de chanser som vi gör, säger Skellefteås tränare efter matchen.

100:e poängen

Karlskronas Joachim Rhodin, som fixade sin 100:e SHL-poäng i dagens match när han petade in 2-4, tycker sig se ett mönster i Karskronas spel:

– Jag tycker att vi spelar bra och gör saker helt okej. Sen är det som i de andra matcherna, vi går ned oss under några minuter. De är ett skickligt lag som straffar oss med en gång, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.