Samlar in pengar till cancersjuk hockeykille: ”Vi kämpar på”

Kimmo Sirén och sonen Elias, 9 år, budade hem SVT Sports hockeypaket i Musikhjälpen. Under Växjös CHL-match mot Sparta Prag i går gästade han studion och passade på att lyfta en riktig hjärtefråga. ”Elias vän, som spelar i ett annat lag, har cancer i ryggmärgen” berättade Kimmo, som har startat en insamling via Barncancerfonden.

Musikhjälpen nådde rekordnivåer med sin insamling innan jul. Temat för den senaste upplagan var ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. En av de som bidrog var Kimmo Sirén, som tillsammans med sonen Elias, 9 år, vann budgivningen på SVT Sports hockeypaket och fick bland annat besöka SVT Sports studio under CHL-matchen mellan Växjö och Sparta Prag.

När Kimmo gästade studion visade det sig att han även samlar in pengar på annat håll.

– Elias har en vän i ett annat lag i grannkommunen, som har cancer i ryggmärgen. Han gör ändå ett fantastiskt jobb på isen. Tyvärr gör sig sjukdomen påmind så någon dag kommer det kanske inte att bli så mycket mer hockey... Men när jag såg honom första gången, jag var speaker på en match, var det nästan så att visiret bångnade utav jävlaranamma, berättar han.

– Jag fick höra att han hade cancer så jag sökte upp familjen och frågade om vi kunde göra något. En av hans drömmar var att starta en insamling via Barncancerfonden, så då gjorde vi slag i saken. Åtta månader senare sjösattes allt och vi har nått målet och lite över det. Men vi sätter oss inte med armarna i kors för det, utan vi kämpar på.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.