Foto: TT Nyhetsbyrån

Superdebut av Lehner – nollade Karlssons Sharks

Uppdaterad
Publicerad

Robin Lehner tog samtliga 35 skott som stjärnorna i San Jose Sharks avlossade mot honom. I sin debut blev den nya New York Islanders-målvakten historisk som den första målvakten i Iagets historia att hålla nollan i debuten.

– Det är klart det är kul, men det hade räckt med en vinst. Det är en lite annorlunda spelstil här som jag behöver vänja mig vid. Men det känns väldigt bra, säger Robin Lehner till SVT Sport.

Det var för en dryg månad sedan som den svenske målvkaten Robin Lehner i  tidningen The Athletic berättade om att han hamnat i ett missbruk, som ledde till en depression och så långt som till självmordstankar.

Han lades in på behandlingshem, tillfrisknade och bytte lag – till New York Islanders. I sin första match från start stod han för en mäktig instats.

Göteborgaren stod emot allt från stjärnorna i San Jose Sharks och tvingade Erik Karlsson att lämna isen mållös.

– Det är klart det är kul, men det hade räckt med en vinst. Det är en lite annorlunda spelstil här som jag behöver vänja mig vid. Men det känns väldigt bra, säger Robin Lehener till SVT Sport.

I stället var det Islanders som gjorde målen. 1-0, 2-0 och 3-0 och det dröjde till den sista perioden innan bombardemanget mot Lehner tog fart.

Karlsson tappade puck

Men ett defensivt skickligt Islanders med väldige Lehner i spetsen stod emot. Matchen slutade 4-0 efter att Casey Cizikas gjort det sista målet i öppen kasse.

Erik Karlsson testade sin landsman ett par gånger utan att lyckas. Efter matchen sträckte han stöten i skyn inför hemmapubliken som gav honom stående oavtioner.

– Det känns jättebra att göra detta inför er, säger Robin Lehner i Viasats sändning, och pekar mot sina nya New York-fans. Vi spelade bra – alla täckte upp framför mig.

– Mina backar hjälpte mig bra i dag – vi spelade bra, fortsätter han till SVT.

Inte ”Kungen av New York” – ännu

Kan du kanske redan den här säsongen utmana ”Kungen av New York” (Henrik Lundqvist)?

– Du är alldeles för långt fram, han kommer alltid att vara det. Men vi kommer spela många matcher mot varandra, det blir kul. Han är en fantastisk person.

Karlsson var dessutom inblandad i Islanders 3-0-mål. Bakom mål blev han ett enkelt byte för finländaren Valtteri Filppula, som tog pucken av Karlsson tunnlade honom och spelade fram Matt Martin, som gjorde sitt första mål för säsongen.

Erik Karlsson har fått en ganska tung start i Sharks och står på minus tre i plus/minus-statistiken.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

4 - 0

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

0-0, 1-0, 3-0
Barclays Center, Brooklyn, NY
Publik: 8790

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.