Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Sara Grahn efter VM-uttagningen: ”Väldigt chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Grahn hade nästan gett upp landslagskarriären.

Då fick den tidigare petade målvakten beskedet att hon ska till VM.

– Ska jag vara riktigt ärlig så var jag väldigt chockad, säger hon till SVT Sport.

Sara Grahn, 34, var med i landslaget redan 2006/2007 och var med och spelade hem ett VM-brons till Damkronorna.

Men i fjol petades veteranen, som spelade i guldlaget Luleå, till VM av förbundskaptenen Ulf Lundberg och sedan dess har hon inte varit med.

När Lundberg släppte VM-truppen till Kanada var Grahns namn en skräll. Hon var själv chockad när hon fick samtalet tidigare i veckan.

– Men det tog inte många minuter innan jag tackade ja.

Varför var du chockad?

– Vi har inte haft så jättebra dialog under året, det var nog därför jag blev chockad... Men chockad på ett bra sätt.

Revansch efter petningen

Grahn har tidigare varit inne på att det kanske inte blir något mer landslagsspel för henne, och uttagningen var en skön revansch.

– Ja aboslut. Det ska bli jättekul att åka iväg och dra på sig landslagströjan igen. Någonstans trodde jag inte att det skulle hända. Jag åker dit och ska göra mitt bästa och sen får vi se om jag spelar eller inte.

Ulf Lundberg kallade Grahn för den bästa målvakten på den här sidan Atlanten och tycker att relationen med Grahn är bra trots den tidigare petningen.

– Det är alltid så att spelare är besvikna när man inte kommer med och det är samtal man får ta och hantera. Jag har aldrig uppfattat något problem med Sara under min tid, säger Lundberg.

Inledde finalen med seger

Grahn stod i målet när finalserien i SDHL inleddes under fredagen och Luleå vann bortamatchen mot Brynäs med 6-1 – efter fem mål i sista perioden.

– Otroligt skönt. Jag tycker att det är ett litet ställningskrig i två perioder. Men vi har spelet egentligen hela matchen och sen får vi puckarna att trilla in i sista.

Laget har satt sig i en bra sits för att vinna femte raka SM-guldet – det fjärde i så fall för Grahn. Laget har chansen att avgöra på hemmaplan då kommande två matcher (på söndag och måndag) spelas i Luleå.

VM spelas mellan 5–16 april i Brampton, Kanada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.