Schweiz vann alpderbyt

VM-derbyt mellan alpnationerna slutade med 4-0-seger för Schweiz. Österrike stod annars upp bra mot storebror i hockeysammanhang men kunde till slut inte stå emot mängden skott (45-18) mot isens bäste David Kickert i målet.

– Vi stängde ner dem defensivt, säger Kevin Fiala till SVT Sport.

Schweiz var det bättre laget i större delen av matchen men fick inte hål på för kvällen duktige David Kickert i Österrikes mål. Inte förrän det var 33 sekunder kvar av förstaperioden. Då hittade Nico Hischier stjärnan Kevin Fiala som satte dit 1-0-pucken.

I andra perioden växlade schweizarna upp och låg på för 2-0 men trots många avslut var Kickert omutlig i Österrikes målbur.

Ishockey-VM

– Han har spelat otroligt bra. Vi behöver honom, sa Michael Raffl efter mittperioden, som Schweiz vann med hela 22-6.

Målet kom till slut, med sju minuter kvar av matchen.  Inte ens Kickert kunde stoppa Roman Jusis skott när pucken styrdes via en österrikisk skridsko. Rätt upp i krysset.

– Första perioden var inte så bra men vi blir bättre och bättre och stänger ner dem definsivt. Och när lägena kommer sätter vi dem, säger Kevin Fiala till SVT Sport.

Och därmed var den heroiska kampen för Österrike över. 3-0 kom också genom Phillipp Kuraschev med minuten kvar. Inte helt ologiskt då två av Österrikes största stjärnor envisades med att stå för riktigt onödiga utvisningar. Bröderna Michael Raffl, Philadelphia Flyers och Thomas Raffl, Salzburg,  satt två gånger var i utvisningsbåset.

Matchen slutade 4-0 efter ett sent mål av Sven Andrighetto och Schweiz har därmed vunnit alla sina tre matcher i VM.

– Viktigt. Vi sa det att nummer ett är att vinna våra fyra första matcher, säger Fiala.