AIK förlorade för fjärde matchen i rad i SDHL. Foto: TT.

15-åring debuterade när AIK föll

Uppdaterad
Publicerad

Blott 15 år gamla AIK-talangen Amanda Johansson debuterade mot Modo i SDHL.

Målvakten gjorde för egen del under lördagen en bra match, men släppte en puck bakom sig, vilket innebar förlust mot fenomenala serieledaren Modo med 0-1 på Ulriksdals IP.

– Hon spelade väldigt lugnt i målet och gjorde en jättebra match, säger AIK-tränaren Emelie Berggren till SVT Sport.

AIK åkte under lördagen på pumpen för fjärde matchen i rad. Den här gången fanns det däremot lite mer att hurra över i AIK-lägret än i de tidigare förlusterna. Amanda Johansson, 15, som nyligen kom tillbaka i fullt slag efter en hjärnskakning debuterade nämligen som målvakt i SDHL och räddade hela 22 skott i matchen.

– Hon blockade flera bra skott och stod lugnt i målet. Jag har sett en helt annan träningspersonlighet sedan hon kom upp till damlaget i somras, då hon tidigare var lite svajig och hade lite koncentrationsproblem utanför isen. Nu följer hon lagets målsättning, vilket även hjälpt henne att sätta egna mål, säger Berggren.

Morin avgjorde för Modo

Det blev dock i slutändan ett räddat skott för lite i sammanhanget. Modo avgjorde nämligen i andra perioden i powerplay, när Sidney Morin klev fram och gjorde matchens enda mål till 0-1.

– Vi försökte revanschera oss från förra helgen, när vi förlorade med 8-0 mot Modo. Det gjorde vi också med besked. Vi gjorde bra ifrån oss och hade flera skott på mål och bra anfall, men fick helt enkelt inte in pucken, säger AIK-tränaren.

AIK är därmed kvar på åttondeplats, medan Modo gick upp i serieledning med 31 poäng.

Lördagens matcher i SDHL:

AIK-Modo 0-1

Göteborg-Djurgården 0-3

HV71-Linköping 3-5

19.40: SDE-Luleå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.