Nicole Jackson fokuserad för sitt Göteborg. Foto: Bildbyrån

Jätteskräll av jumbon – Jackson räddade 51 skott

Uppdaterad
Publicerad

Mycket var sensationellt med mötet mellan Leksand och Göteborg. Det kanske mest osannolika – Nicole Jacksons 51 räddningar. Men också: Superjumbon Göteborgs 4-1-seger över Leksand.

– Vi har arbetat hårt under väldigt lång tid utan att få vinna. Nu får vi gå på ett break med en segerkänsla. Det känns mycket bra, säger Göteborgs kapten Anna Borgfeldt till Dalademokraten.

Göteborg hade bara gjort nio mål och tagit en poäng på 15 matcher. Mot topplaget Leksand kändes det på förhand som ännu en förlust var att vänta. Så blev det inte. I stället vann Göteborg komfortabelt.

– Vi sliter hårt i varje match. Vi är inget lag som kan förlita oss på stjärnor. Istället måste vi alla göra vårt jobb i 60 minuter. När vi gör det – som idag – kan vi störa alla lag.

Djurgården vann Stockholmsderbyt

Bortalaget Göteborg ledde med 2–0 efter första perioden och kunde till slut vinna mot serietrean med 4–1, efter bland annat två mål av Linnea Odbratt. Nicole Jackson storspelade i Göteborgs mål och släppte bara in ett mål – trots att hon fick 52 skott på sig.

– Vi har arbetat hårt under väldigt lång tid utan att få vinna. Nu får vi gå på ett break med en segerkänsla. Det känns mycket bra, berättar Borgfeldt.

I Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK var Djurgården starkast. Lovisa Berndtsson höll nollan i 3–0-segern, och därmed missade AIK chansen att ta klivet förbi just Djurgården i tabellen.

SDHL

Leksands IF logo

Leksands IF

1 - 4

Göteborg HC logo

Göteborg HC

0-2, 0-1, 1-1
Tegera Arena, Leksand
Publik: 285

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.