Foto: Bildbyrån

SDHL-nykomlingen i ekonomisk kris

Uppdaterad
Publicerad

SDHL-nykomlingen Göteborg är i ekonomisk kris. Sportchefen Jan Mellgren säger till GP att föreningen kanske inte kan genomföra hela säsongen.

– Inte utan fler sponsorer. Det måste lyckas. Om vi inte lyckas kommer damhockeyn i Göteborg att tappa många års utveckling. Unga tjejer i Göteborg behöver kvinnliga förebilder, säger Mellgren till tidningen.

– Vi kämpar och sliter dagligen med den här frågan. Jag och styrelsen är oroliga eftersom vi är ensamma i jobbet, utan att ha en organisation bakom oss som de andra lagen i SDHL har.

Göteborg fick en plats i SDHL i somras sedan Sundsvall gått i konkurs och tvingats dra sig ur. Då var analysen från klubbledningen att man skulle klara ekonomin.

Det är inte bara vid sidan av isen Göteborg har problem. Laget är fortfarande poänglöst och har förlorat samtliga sina elva hittills spelade matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.