Foto: Bildbyrån

Brynäs damer fick flytta sin kvartsfinal: ”Borde ha kunnat förutse krocken”

Uppdaterad
Publicerad

Nu spelas SDHL-kvarten mellan Brynäs och Luleå på grund av att herrarnas kvart mellan samma klubbar spelas i kväll.

Den udda starttiden, kl 14, får viss kritik från SDHL:s ordförande.

– Till viss del kan jag hålla med om man borde kunna förutse även herrlaget skulle spela den dagen, säger Curt Johansson till SVT Sport.

Brynäs tar alldeles strax emot Luleå i första SM-kvarten på damsidan. Anledningen till att matchen inte spelas i kväll är att Brynäs då tar emot Luleå på herrsidan.

– Luleå hade inte möjlighet att komma ner på tisdag och hade ett annat åtagande på torsdag kväll. Och det blev färdigt i lördags att vi skulle möta dem så i dialog med Luleå har vi gjort det bästa av situationen, säger Brynäs kommunikationschef Elin Lith till SVT Sport och fortsätter:

– Vi har haft dialog med förbundet hur man ska säkerställa att det inte händer igen, för det kunde varit ett annat lag också drabbas.

Krocken beror i grunden på att Svenska ishockeyförbundet fastställt speldagarna och där förlagt damernas och herrarnas matcher samma dag.

– Till viss del kan jag hålla med om man borde kunna förutse att även herrlaget skulle spela den dagen. Samtidigt är det ju så att det är två parter som måste komma överens, säger Johansson och fortsätter:

– Sen har man pratat ihop sig mellan lagen och förbundet och då blev den bästa lösningen enligt alla att spela båda matcherna samma dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.