Sedinarna hoppas på svenska succéspelarna

Att det inte blir något slutspel för Vancouver Canucks står klart sedan länge. Nu hoppas Daniel och Henrik Sedin på att nya svenskar ska komma över och lyfta laget nästa säsong. – (Elias) Pettersson och (Jonathan) Dahlén har stått för fantastiska säsonger hemma i Sverige och kommer säkert att komma över och slåss om en plats, säger Daniel till SVT Sport.

Före årsskiftet var Vancouver fortsatt med i racet om att nå en slutspelsplats. Men under 2018 har laget förlorat betydligt mer än vad de har vunnit och sjunkit i tabellen. De senaste 25 omgångarna har det endast blivit fem segrar.

– Vi var bra med fram till december och slogs om slutspel och spelade väldigt bra hockey. Sedan råkade vi ut för många skador på toppspelare som får mycket istid och det ställer till det för oss, säger Henrik Sedin till SVT Sport.

Hoppas på Pettersson och Dahlén

Redan nu blickar tvillingbröderna fram emot nästa säsong, samtidigt som de sitter på utgående kontrakt. Samtidigt hoppas de att två framgångsrika spelare hemma i Sverige, Elias Pettersson (poängligavinnare i SHL) och Jonathan Dahlén (stjärnspelare i Timrå som är nära SHL-kval), ska komma över till NHL och göra det bra.

– Det känns spännande med alla unga spelare vi har i laget. Sedan har vi Pettersson och Dahlén som har fantastiska säsonger hemma i Sverige och som säkert kommer att komma över och slåss om en plats. Det ser ljust ut för framtiden, men det är klart att det är tungt nu när vi förlorar mycket, säger Daniel.

Inget mer VM-spel

Sedan tidigare har Sedinarna nämnt att det inte blir något mer VM-spel med Tre Kronor för deras del. Ett beslut som de står fast vid.

– Vi har sagt att VM i Stockholm (2013) när vi vann blev vårt sista. Det vet Rikard (Grönborg, förbundskapten) om och det var en upplevelse som vi aldrig kommer att glömma, säger Henrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer