Sex svenskar på isen när SVT sänder NHL-match

Uppdaterad
Publicerad

Det är två lag som jagar slutspelsplats när SVT sänder månadens NHL-match. Regerande mästarlaget Pittsburgh Penguins tar emot Detroit Red Wings – och inte mindre än sex svenska spelare lär finnas på isen.

Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Gustaf Nyquist och Jonathan Eriksson i Detroit mot Carl Hagelin och Patric Hörnqvist i Pittsburgh. Det vimlar av svenskar i helgens NHL-sändning från PPG Paints Arena i Pittsburgh. Lika med hemmaborgen för de senaste två årens Stanley Cup-mästare.

Samuelsson i studion

SVT-studion gästas också av en spelare som representerat båda klubbarna, i form av Mikael Samuelsson, Stanley Cup-mästare med Detroit 2008. En spelare som tillhör den unika skaran spelare som vunnit både OS, VM och Stanley Cup.

Inför matchen ligger Pittsburgh strax utanför slutspelsplats, medan Detroit ligger lite längre ned i ligatabellen och behöver segrar för att närma sig spel om den åtråvärda Stanley Cup-bucklan.

Matchen sänds i SVT2 med start 19.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.