• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Thomas Fröberg blir ny general manager i SHL-nykomlingen Oskarshamn. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

SHL-nykomlingen Oskarshamn förstärker – men inte truppen

Publicerad

In kommer Thomas Fröberg, tidigare klubbchef i BIK Karlskoga, som nu blir general manager i SHL-nykomlingen. 

Det händer grejer hos de svenska hockeyklubbarna under landslagsuppehållet. IK Oskarshamn, som efter en flygande start nu ligger på en tolfte plats i tabellen, plockar in en general manager. 

SHL-nykomlingen skriver på sin hemsida att klubben efter ett halvår i högstaligan dragit slutsatsen att man är i behov av att förstärka organisationen. 

I rollen som general manager kommer Fröberg att ha högsta ansvar för den sportsliga verksamheten. IKO skriver på sin hemsida att Fröberg kommer ”jobba i team” med sportchefen Daniel Stolt. 

– Vi har tittat lite på hur andra klubbar arbetar med det sportsliga och fastnat för en lösning där Thomas har det högsta sportsliga ansvaret och samarbetar med Daniel Stolt. Vi har stora utmaningar gällande den här säsongens lagbygge med tanke på de skador vi drabbats av och tanken är att Thomas ska börja arbeta med truppen direkt, men även blicka framåt mot nästa säsong oavsett vilken liga vi spelar i, säger klubbchefen Martin Åkerberg till klubbens hemsida. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer