Foto: BILDBYRÅN

SHL-basen efter sparkandet av vd:n: ”Vi har tagit intryck av de åsikter som finns”

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagen fick SHL:s vd Jörgen Lindgren sparken. Styrelseordföranden Anders Källström berättar nu om SHL:s ändrade riktning. Det har varit ett hårt tryck från media och fans, inte minst i diskussionen kring att SHL upplevs kontrollerande och har gjort det svårare för de allsvenska klubbarna att nå SHL.

– Det är klart att vi lyssnar på vad som händer runt om i Hockeysverige, säger Källström.

– Vi ska ju alltid göra en bedömning om vad som är viktigt för bolaget nu och framåt. Man man måste kunna lita på SHL och man måste känna att vi är transparenta och då måste vi också börja hemma. Och då är det logiskt med en ny ledning.

Det här med att lita på, är det något som uppstått i samband fansens och det mediala trycket?

– Det är klart att vi lyssnar på vad som händer runt om i Hockeysverige och det är ju självklart så att vi har tagit intryck av de åsikter som finns. SHL ska vara något som alla tycker om, man ska kunna lita på det och man ska känna ett förtroende för det sättet vi jobbar.

Var hade SHL varit utan Jörgen Lindgren – en bättre eller sämre position än nu?

– Först måste jag säga att SHL har haft en fantastisk utveckling under flera år och Jörgen Lindgren har varit en del i det. Vi har ett ökat intresse för vår sport och vi håller världsklass om man tittar på vad landslaget presterar.

Men om man gör ett bra jobb i ett företag så gör man sig ju inte av med den?

– Det är ju självklart så att vi har gjort en bedömning att det krävs en anledning och då iscensätter vi den.

Hur såg Jörgen Lindgren på det här?

– Jörgen har varit med på en resa och jag respekterar honom och han respekterar nog beslutet.

Michael Marchal kliver in nu, berätta:

– I ett sådant här läge ska man ju inte ta någon från gatan till en sådan här viktig uppgift utan vi ska ha en dialog med styrelse och ägare och då tar en sådan process fyra till sex månader innan man är klar. Och att då kunna skapa en trygghet i nuet med en rutinerad person som kan leda ett företag, som också gör att vi får en framdrift under en tid då ett antal viktiga frågor ska hanteras. Michael har ett stort förtroende i styrelsearbetet och hans erfarenhet från Växjö inte minst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.