Sportcheferna bär på olika tankar om att flytta SHL-matcher Foto: Bildbyrån

SHL-bossarna oense om att ändra i spelschemat: ”Köper inte det”

Uppdaterad
Publicerad

Vissa SHL-klubbar vill förändra det inledande spelschemat – däribland IK Oskarshamn.

Någon som dock inte vill flytta några matcher är Malmö Redhawks klubbdirektör Patrik Sylvegård.

– Jag köper inte argumentet, säger Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg till SVT Sport.

På lördag inleds SHL-säsongen.

Efter gårdagens besked om att publiktaket tas bort den 29 september försöker en del klubbar förhandla fram nya speldatum för vissa hemmamatcher fram tills dess. Men dialogen pågår alltjämt, berättar SHL:s vd Jenny Silfverstrand.

– Vi kommer ha nedsläpp den 11 september precis som det är planerat. Vi har en dialog med klubbarna om att eventuellt flytta ett fåtal matcher, men det är ingenting som är klart än. De speldagarna som är satta fram tills den 29 september kommer spelas som det är.

– Några enstaka matcher kan flyttas, men vi kommer spela på de dagarna där schemat är i dag, säger Silfverstrand.

Hur många matcher rör det sig om?

– Det kan jag inte svara på. Det är en dialog som pågår med klubbarna nu. Det ska finnas en möjlighet att flytta också, och hitta rätt dagar så det fortfarande är ett hållbart schema framöver.

När kommer detta stå klart?

– Det är en process som måste gå hyfsat fort. Jag hoppas vi har en lösning under morgondagen eller dagen därefter.

Fyra hemmamatcher

En klubb som ”drabbas” hårdare än andra är Oskarshamn som har fyra hemmamatcher före den 29 september.

– Vi har lite oturligt schema innan restriktionerna släpper. Vi undersöker möjligheterna att flytta någon match, men vi är inte riktigt i mål än. Vi måste komma överens med motståndarlaget också, säger Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg till SVT Sport.

Hittills har Åkerberg och Oskarshamn hört sig för om säsongens andra hemmamatch.

– Vi har ställt frågan till Malmö, men de var ganska iskalla och ville inte flytta den matchen. Vi har pausat frågan internt nu så får vi ta nya tag i morgon, säger han och fortsätter:

– Nu när de inte vill får vi titta om vi ska ställa frågan till någon annan eller om vi sitter nöjda. Vi har inte bestämt det än.

”Får köpa att vi drog nitlotten”

Malmö Redhawks klubbdirektör, Patrik Sylvegård, säger till Expressen att de inte kommer försöka flytta några matcher för egen del, och att det inte är någon SHL-klubb som budgeterat för fulla läktare. Ett argument Martin Åkerberg ifrågasätter.

– Han säger i nästa andetag att han ska flytta en match som krockar med Malmös fotboll. Det är väl samma sak, kan jag tycka. Jag köper inte det.

– Vi får köpa att vi drog nitlotten i år, men eventuellt försöker vi flytta någon annan match. Det är ju Rögle eller Frölunda som aktuellt i sådana fall, säger Åkerberg.

KLIPP: Idrottens glädjebesked – publiktak tas bort (7 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.