Foto: Bidbyrån

Luleåspelare fast för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Victor Ekarv har fastnat i ett dopningstest. Luleåforwarden har tagit den förbjudna substansen metylhexanamin – men hävdar sin oskuld. ”Jag är chockad”, säger Ekarv till Sportbladet.

Victor Ekarv ska ha införskaffat ett kosttillskott hos en hälsobutik i Luleå, ett kosttillskott som visade sig innehålla det förbjudna ämnet metylhexanamin. I december fastnade forwarden sedan i ett dopningstest, där A-provet visade spår av metylhexanamin.

22-årige Ekarv har nu stängts av från all hockey i tre månader av Riksidrottsförbundet. Det är det mildaste straffet, och forwarden får börja träna med laget igen den 18 juni. Sportbladet, som avslöjade nyheten, har pratat med Ekarv som hävdar sin oskuld.

– Jag köpte ett kosttillskott och granskade det noga. Men det stod ingenting på deras innehållsförteckning, säger han.

Polisanmäler hälsokostbutiken

Metylhexanamin är godkänt när det kommer till träning men inte under match, vilket var det som fällde Ekarv. Han har nu valt att polisanmäla hälsokostbutiken.

– Jag har också varit ärlig mot dopingkommissionen hela tiden och tillsammans har vi slagit fast att det handlar om det där proteinpulvret.

SVT Sport har sökt Victor Ekarv flera gånger utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.