Robin Kovacs avgjorde derbyt mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Kovacs avgjorde rivalmötet – Luleå fortsätter vinna i Skellefteå

Det börjar vara länge sedan Skellefteåsupportrarna fick se en derbyseger i hemmahallen. Då de mötte Luleå kom de ikapp, men med sju minuter kvar avgjorde Robin Kovacs till 3-2 och därmed har Luleå vunnit fyra raka matcher i Skellefteå.

– Otroligt skön seger, säger Kovacs till C More.

Luleås Petter Emanuelsson hade en väldigt bra första halva av prestigematchen mot Skellefteå då han såg till att Luleå gick upp i en 2-0-ledning.

Efter att en kvart hade spelats gjorde han det första i numerärt överläge då han satte in returen på Erik Gustafssons skott.

– Det är något vi har jobbat på. Jätteskönt att hänga en direkt, säger han till C More.

2-0 kom sedan i den andra perioden då han snyggt lyfte in pucken över Oskar Östlund i Skellefteå-målet, även det i powerplay.

Östlund hade då just blivit inbytt efter att Gustaf Lindvall varit tvungen att bryta matchen på grund av ett skott i masken. Skellefteå har sedan tidigare Mantas Armalis på skadelistan.

Brobergs pucktapp ödesdigert

Men Skellefteå kom igen. Först var det Tom Pyatt som reducerade och sedan passade han också fram till poängkungen Joakim Lindströms kvittering i den tredje perioden. Därmed var en sex matcher lång måltorka över för veteranen.

Skellefteå fortsatte att spela bra och hade en till puck i nätmaskorna, men det dömdes bort på grund av att pucken sparkats.

Istället fick hemmalaget sig en riktig kalldusch då backtalangen Philip Broberg tappade pucken i en åkning och Luleå kontrade genom Robin Kovacs som satte segermålet vackert. Det var också tredje derbytmatchen i rad som Kovacs noterades i målprotokollet.

– Det är derby. Mycket känslor. Det är mycket publik och det är sådana matcher man älskar att spela, säger segerskytten.

Som om förlusten inte var nog i sig så innebär även resultatet att Luleå passerar Skellefteå i SHL-tabellen. Lagen är just nu tre och fyra i serien.