Adam Reideborn bet ihop och stoppade allt utom ett skott i kväll i Skellefteå. Foto: TT.

Målvakten Reideborn vann matchen åt Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens målvakt Adam Reideborn storspelade när laget vann i Skellefteå med 3-1. Han räddade 41 skott under kvällen. Skellefteå krisar och ligger inte ens på slutspelsplats och tåget börjar lämna perrongen.

– Det var viktigt för oss med tre poäng. Vi har krigat på men inte fått så mycket med oss tidigare, säger Reideborn till C More och tackar för hjälpen från backarna.

Efter sex raka förluster på bortaplan bröt Djurgården trenden.

I slutet tog Skellefteå ut målvakten och Djurgården fick ett kontringsläge. Jonathan Davidsson blev frispelad och satte avslutande 3-1 i tom kasse och det blev ganska tyst i hallen. Det var Reideborns insats som stod ut i kväll.

– Adam håller oss kvar i matchen. Skellefteå pressar oss högt, vilket gör att vi inte kan etablera spel och blir kvar i defensiv zon, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson efter den andra perioden då Dif ledde med 2-1 men SAIK hade 29-11 i skott. Då kom Djurgården knappt ur egen zon.

Långt ner i tabellen

SAIK var väldigt bra i två perioder men samtidigt ineffektivt.

– Vi gör vår bästa förstaperiod på hela säsongen, men vi är för softa i egen zon och det utnyttjar Djurgården, sade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson efter den första perioden som man förlorade med 1-2.

Kort före nedsläpp signerade Skellefteås målkung Andreas Wingerli (tolv fullträffar) sitt nya tvåårskontrakt vid ett podium på isen till publikens jubel, att signera förlängningar av kontrakt i samband med match är en speciell tradition i Skellefteå.

Inte ens 4000 hade tagit sig till ishallen i kväll. Notoriska topplaget Skellefteå sladdar och är inte ens på slutspelsplats utan elva i tabellen. Efter kvällens förlust är det dessutom en lucka på fem poäng upp till Rögle på tionde plats och den sista platsen till åttondelsfinal.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-2, 0-0, 0-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 3924

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.