Tim Söderlund efter sitt 3-1-mål. Foto: Bildbyrån.

Skellefteå bröt sviten – vände och vann

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka förluster på Linköpings hemmaplan stod Skellefteå som segrare.

Tim Söderlund hamrade elegant in spiken i kistan när gästerna vann med 3-1.

Det började med mycket känslor och utvisningar, men också med svagt spel i power play och få chanser åt båda håll.

Mötet mellan Linköping och Skellefteå var intensivt och mållöst, innan Nick Sörensen bröt dödläget bara sekunder in i andra perioden.

Sörensen satte sitt 14:e mål för säsongen bakom en skymd Joni Ortio och gästernas dystra svit såg ut att hålla i sig.

Söderlund glittrade

Efter fyra raka förluster och två raka nollor på Saab Arena tyckte dock Skellefteå att det var nog. Strax före paus tryckte Oscar Möller in kvitteringen i krysset och sedan föll avgörandet i tredje.

Ett svagt ingripande av Linköping-målvakten Jonas Gustavsson gav Henrik Hetta läge att göra sitt åttonde mål för säsongen, när han vaksamt höll sig framme på en retur.

Tim Söderlund tog därefter saken i egna händer när han gled förbi Chad Billins och elegant punkterade matchen med sitt 3-1-mål.

– Det här var en jätteviktig seger. Vi har jobbat hårt i flera matcher, men inte riktigt fått utdelning. I dag får vi det. Vi började kanske lite trögt, men sedan steppade vi upp, säger Söderlund till C More.

”Alldeles för dåligt”

I Linköping-lägret var minerna betydligt dystrare när slutsignalen ljöd.

– Det är alldeles för dåligt. Passningarna sitter inte där de ska och det är över huvud taget lite hafsigt spel. Vi är absolut inte nöjda, säger lagkapten Niklas Persson till C More och fortsätter:

– Matchen är rätt intensiv och inte jättevacker att titta på. I första perioden är vi ofta i numerärt underläge och gör det bra, men vi lyckas inte få energi och skapa mer framåt. Det är för dåligt.

I och med segern är Skellefteå bara två poäng bakom Linköping, som ligger sexa och på direktplats till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.