Skellefteås Jacob Olofsson och Grenobles Sébastien Bisaillon. Foto: Bildbyrån

Sent mål sänkte Skellefteå hemma mot Grenoble

Uppdaterad
Publicerad

Med bara en dryg minut kvar skickade Joel Champagne in 2–0 för Grenoble.

Trots en sen forcering av Skellefteå blev det överraskande förlust med 1–2 på hemmaplan i CHL.

– Jag är inte förvånad över deras nivå. Jag har själv varit ute i Europa och vet att det finns bra lag, säger tränaren Tommy Samuelsson till SVT Sport.

Grenoble tog ledningen 09.12 in i den första perioden efter samarbete mellan två svenskbekantingar. Sacha Treille, med förflutet i bland annat Färjestad och Malmö, spelade fram Damien Fleury, tidigare i bland annat Södertälje och Djurgården.

Fleury skrinnade in i offensiv zon på vänsterkanten och vispade till med en backhand mot mål. Målvakten Oskar Östlund tappade då in pucken med plockhandsken.

Champions Hockey League

Skellefteå sköt totalt 39 skott på mål och hade en hel del chanser till kvittering. När Grenoble fick en spelare utvisad med 1.32 kvar av matchen valde laget att ta timeout. Västerbottningarna tryckte på för en kvittering, men Grenoble täckte skott från Joakim Lindström och Joel Champagne skickade in 2–0 i tom kasse.

”Måste ha topprestationer”

Jesper Frödén reducerade till 1–2 i slutsekunderna, men fick se sig besegrade med uddamålet inför 1 887 åskådare i Skellefteå Kraft Arena.

– Vi var inte tillräckligt bra inledningsvis. Vi gjorde ett försök i sista, men då hade dom fått initiativet redan vilket gjorde att de låg i skottlinjen, blockerade mycket skott och var jobbiga för oss. Det klarade vi inte av i dag, säger Tommy Samuelsson till SVT Sport.

– Det gäller att vi har topprestationer varje kväll och det hade vi tyvärr inte från början i dag, fortsätter han.

Champions Hockey League

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1 - 2

Grenoble logo

Grenoble

0-1, 0-0, 1-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 1887

Första perioden

  • 09:12
    0-1MålFleury (S. Treille)

Tredje perioden

  • 18:57
    0-2MålChampagne (Manavian) SH1
  • 1-2MålFrödén (Berglund) PP1
    19:56

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet