Albin Eriksson precis efter tacklingen. Foto: Bildbyrån

Skellefteå-talangen Albin Eriksson stängs av fem matcher

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås 18-årige talang Albin Eriksson fick matchstraff efter gårdagens huvudtackling mot Brynäs Jacob Blomqvist.

Nu stängs Eriksson av fem matcher.

Det var i den tredje perioden i matchen mellan Skellefteå och Brynäs som Albin Eriksson tacklade Jacob Blomqvist i huvudet med axeln/armen.

Blkomqvist var inte puckförande och Eriksson fick matchstraff samtidigt som situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden.

De har nu beslutat att den 18-årige talangen stängs av fem matcher.

”Det är fråga om en tackling som sker från blind side på en icke puckförande spelare. Tacklingen är respektlös med stor skaderisk”, står det att läsa i domen.

Fem matcher även för Steen

Färjestads Oscar Steen stängs också av fem matcher för en vårdslös tackling i gårdagens SHL-omgång. Steen crosscheckade Djurgårdens Bobo Petersen i ryggen en meter från sargen, och Peterson tvingades att utgå från matchen.

En tredje avstängning drabbar Luleås Daniel Sondell som får stå vid sidan av två matcher sedan han slashat Rögles Ted Brithen mellan benen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.