Adam Mascherin jublar efter att ha avgjort mot Rögle. Foto: Bildbyrån

Skellefteå vände sent i toppmötet med Rögle

Skellefteå kunde avgöra SHL-toppmötet mot Rögle i förlängningen. Några sekunder innan det var dags för straffar kunde Adam Mascherin slå pucken mellan benen på Röglemålvakten Christoffer Rifalk och göra 3–2.

Det var backen Oskar Nilsson som tog Skellefteå till förlängningen med ett skott från liten vinkel i slutminuterna som betydde 2–2 efter 57.55.

– Hittade inget pass så jag sköt. Var lite orolig ett tag men jag tycker vi redde ut det bra. Vi var värda att vinna, säger Oskar Nilsson till C More.

Hettan och känslorna saknades länge, men i mittenperioden tände det till. Först missade Skellefteås Melker Karlsson ett helt öppet mål från några meters håll, när lagkompisen Jayce Hawrylyk några minuter senare fick exakt samma läge var 1–0 till Skellefteå ett faktum.

”Fint pass av Jocke”

Målet kom när hemmalaget hade två man mer på isen efter att Rögle under en avvaktande utvisning dragit på sig ytterligare två minuters straff för tripping.

Veteranen Joakim Lindström stod för den målgivande passningen rakt igenom skottsektorn och Hawryluk gjorde inget misstag.

– Jocke stod för ett fint pass, det var bara att sätta dit den. Han är en fantastisk hockeyspelare och jag är glad att jag får spela i samma kedja som han, säger Hawrylyk till C More efter den andra perioden.

Rögle såg ut att gå mot segern

Den tredje perioden var bara en minut gammal när Rögle kunde kvittera. Leon Bristedt passade bakåt till en släpande William Wallinder som satte pucken säkert intill Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvalls vänstra stolpe. Det var 19-årige Wallinders första mål i SHL.

Strax efteråt var det dags för ett nytt Röglemål. Efter en massiv hemmapress kontrade Rögle, Joakim Lindström hakade upp en fri Adam Edström men innan domaren hann döma straff hade Leon Bristedt gjort 2–1 för Rögle.

Målet såg ut att bli avgörande men två minuter från slutet prickade hemmabacken Oskar Nilsson rätt från nästan ingen vinkel alls och kunde ta matchen till förlängning.

Sedan avgjorde Adam Mascherin i förlängningen.