Rosén bakom allt när Växjö körde över Skellefteå igen

Två assistpoäng och två mål.

Robert Rosén var inblandad i precis allt när Växjö körde över Skellefteå 4-0 på bortais i den andra finalmatchen.

– Det är helt otroligt bra utdelning, säger Rosén till Cmore.

Fjorton minuter in i första perioden fick gästerna hål på Skellefteå efter en tid med rejäl press. Elias Pettersson visade stor speluppfattning och hittade en släpande Daniel Rahimi in vid blå – som tackade för passen genom att vispa in pucken med ett kraftigt handsledsskott i krysset.

– Det var en jättebra passning av Elias. Jag får jättemycket tid att sikta in mig och till slut går den in, säger Rahimi till Cmore.

Tre minuter senare var det dags igen – och den här gången stod Elias Pettersson själv för målet. Supertalangen dök upp framför mål och rundade Ortio innan han pillade upp pucken i ett tomt nättak för 2-0.

Robert Rosén hade andraassist på bägge målen – och han var inte klar för kvällen skulle det visa sig.

Rosén satte spiken i kistan

Men först stack Skellefteå upp rejält i andra perioden. Fem minuter in i densamma hittade Jonathan Pudas en fri Jimmie Ericsson på bortre stolpen med en genomskärare och målet var för en sekund öppet – men Ericsson fick inte till avslutet och Viktor Andrén hann med i sidledsförflyttningen för att rädda.

Därefter fick Adam Pettersson ett jätteläge framför målet efter att ha blivit friställd av Ericsson – men Andrén stod för en högkvalitativ räddning.

Skellefteå fick även chansen att reducera i fem-mot-tre-spel i slutet av andra – men inte ens då kunde man få hål på Andrén.

Hemmalaget fick inleda sista perioden i powerplay efter sen utvisning på Pettersson. Men i stället för reducering kontrade Robert Rosén in 3-0 blott 13 sekunder in i sista perioden.

Rosén slog till igen fem minuter senare när han framför mål styrde in ett Eric Martinsson-skott bakom Ortio för 4-0.

– Det är helt otroligt bra utdelning. Vi spelar otroligt bra i vår kedja. Vi har allt man behöver för att vara en framgångsrik kedja, säger Rosén till Cmore.

Efter Rosén 4-0-mål – hans fjärde poäng för kvällen – började vissa uppgiva Skellefteå-fans lämna arenan. Och de missade heller ingenting sista femton minuterna då 4-0 stod sig matchen ut. Därmed har Viktor Andrén hållit nollan i sex (!) perioder mot Skellefteå.

I och med 4-0-segern leder Växjö 2-0 i matcher.

– Det är först till fyra som gäller men vi har satt oss i en väldigt bra sits, säger Rosén.