Linköpings Patrick Russell jublar efter sin 2–2-kvittering mot Oskarshamn. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Slutspelskampen tätnar: ”Det är mycket känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om slutspelsplatserna tätnar.

Efter Linköpings sena vändning mot Oskarshamn är det nu fyra lag som gör upp om två platser.

– Det är surt att förlora så klart, speciellt eftersom vi spelade så mycket bättre i dag än vi gjort den senaste tiden, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till Cmore.

Med Timrå och Djurgården avhängda i botten av tabellen handlar det mesta om vilka SHL-lag som kommer att ta hand om de sista slutspelsplatserna. Inför torsdagskvällens matcher hade Linköping och Malmö tre poäng upp till Brynäs på den sista och tionde slutspelsplatsen, men med en match mindre spelad.

Nu har de spelat den. Och efter LHC:s sena vändning mot Oskarshamn är det numera fyra lag inblandade i striden om de två sista slutspelsplatserna (se faktarutan nedan).

– Det är riktigt kul att vi lyckas för vi behövde verkligen den här segern. Det var starkt av oss att komma tillbaka, det visar vilken moral vi har i laget, säger Linköpings matchvinnare Robert Lantosi till Cmore.

Oskarshamns tränare Martin Filander var inte lika munter.

– Det är surt att förlora så klart, speciellt eftersom vi spelade så mycket bättre i dag än vi gjort den senaste tiden. Det här var ett steg åt rätt håll men jag tror vi kan ännu bättre, säger Filander.

Malmö förlorade derbyt

Malmö gjorde det bra i derbyt mot tabellettan Rögle men åkte dit med 3–1 till slut efter att Oskar Stål-Lyrenäs avgjort matchen med ett mål i öppen kasse med en och en halv minut kvar att spela.

– Det är mycket känslor, jag tycker inte vi kommer upp i den nivå vi kan spela på. Den här sista edgen saknas i dag, säger Malmös tränare Tomas Kollar som inte gett upp drömmen om slutspel trots att de ligger sämst till av lagen i slutspelsjakten.

– Vi har varit pressade allihopa, det är jobbigt att ligga i botten och kämpa för sin existens i ligan, det har varit tufft men nu har vi rett ut det och gjort det jäkligt bra. Jag är stolt över killarnas prestation under den här tiden som det varit jobbigt. De har gjort ett fruktansvärt bra jobb och förtjänar alla hyllningar, men nu är det avklarat, vi har två matcher kvar och vi ska vinna dom. Nu har vi egentligen allt att vinna.

Slutspelskampen

9) Oskarshamn, 68 poäng

Återstående matcher:

19/3: Leksand (b)

22/3: Växjö (h)

24/3: Djurgården (h)

10) Brynäs, 67 poäng

Återstående matcher:

19/3: Skellefteå (b)

24/3: Leksand (h)

11) Linköping, 66 poäng

Återstående matcher:

22/3: Örebro (h)

24/3: Frölunda (b)

12) Malmö, 64 poäng

Återstående matcher:

19/3: Rögle (b)

24/3: Luleå (b)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.