Småland jublar efter semifinalsegern. Foto: Bildbyrån

Småland mot Dalarna i Tv-pucksfinal

Uppdaterad
Publicerad

Anrika Tv-pucken avgörs i helgen och första finalklara lag blev Småland som semifinalbesegrade Ångermanland med 2–1.

I den andra semifinalen vann Dalarna mot Stockholm med 3-2 och är därmed också finalklara.

Anrika TV-pucken avgörs i helgen och första finalklara lag blev Småland som semifinalbesegrade Ångermanland med 2–1.

Småland tog ledningen efter en soloprestation av Mira Markström, Ångermanland kvitterade sedan efter en ännu vassare ensamräd av Stina Andersson. Men Småland skulle få sista ordet genom Hilda Svensson som snirklade sig igenom Ångermanlands försvar och satte segerpucken.

TV-pucken

– Det är riktigt skönt att vinna. Vi har kämpat för det ganska länge så det är gött, sade matchvinnaren till SVT efter segern.

I dagens final ställs Småland mot Dalarna som slog Stockholm med 3–2 i den andra semifinalen. Årets upplaga av turneringen är den första där flicklag deltar.

Även på pojksidan är det finaldags under söndagen, där möts Östergötland och Stockholm Nord. Östergötland besegrade Södermanland med 4–1 i sin semifinal och Stockholm Nord tog sig till final genom att besegra Småland med 2–1 efter förlängning i den andra semin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet