Daniel Viksten och Sakari Manninen jublar efter ett av Örebros mål mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Snabb revansch för Örebro

Örebro föll först i Skellefteå.

Men knappt ett dygn senare tog laget revansch och hemmabesegrade västerbottningarna med 4–1.

På fredagskvällen vann Skellefteå med 2–0 mot Örebro och tog första segern 2018 efter att laget åkt på fyra raka förluster i SHL. Men i den snabba returen på lördagen drygt 80 mil söderut lyckades inte Skellefteå stoppa närkingarna i en kokande Behrn arena.

Örebro tog därmed viktiga poäng i bottenstriden som består av en kvartett lag där närkingarna jagas av Mora, Rögle och Karlskrona som alla förlorade sina matcher på lördagen.

Matchen började i ett högt och energifyllt tempo samtidigt som utvisningarna duggade tätt. Lagen skapade däremot få riktigt farliga målchanser och första perioden förblev mållös.

Ekbom satte första

Men Örebro, som har haft förtvivlat svårt med målfabrikationen den senaste tiden, fick plötsligt igång målskyttet i den andra perioden. Och det var kedjan Sakari Manninen, Tom Wandell och Daniel Viksten som visade vägen och glänste.

Efter knappt tre minuter satte Örebros lagkapten Viktor Ekbom matchens första mål med ett dragskott som letade sig in bakom målvakten Joni Ortio, som fick chansen mellan stolparna. Kort därefter ökade Sakari Manninen på Örebros ledning när han vackert snärtade in 2–0. Och tolv minuter in i samma period tryckte kedjekompisen Daniel Viksten in Örebros tredje mål mellan benen på Ortio. Viksten som ska vara en av Örebros stora målskyttar gjorde därmed sitt sjunde mål för säsongen och bröt en 14 matcher lång måltorka.

”Viktigt mål”

– Det var ett viktigt mål för mig och vi gör en bra period, tycker jag, sade han till C More efter andra perioden.

– Vi tar oss till bra lägen och går på mycket skott. Nu gäller det att fortsätta göra det enkelt för våra backar.

Skellefteå kom ut betydligt hetare och skottvilligare i den tredje perioden. Efter drygt halva perioden reducerade också gästernas Jonathan Pudas till 1–3 efter en tilltrasslad situation framför duktige Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Men i slutsekunderna fastställde Johan Wiklander slutresultatet när han satte pucken i öppen bur då Skellefteå satsade på en extra utespelare.