Snurriga mål när Örebro vann mot HV71. Foto: C More/Bildbyrån

Snurrig målfest mellan Örebro och HV71

Uppdaterad
Publicerad

Det blev målrikt när Örebro gick in i SHL-säsongen.

Hemmamatchen mot HV71 slutade 5–4.

Två av målen föranleddes av läckra snurrfinter.

– En jättefin macka, säger HV:s Christian Sandberg om Jesper Kokkonens snurrpass till 2–2.

Om du vill se mål, gå på ishockey.

Ja, så låter en gammal devis. Och den stämde sannerligen när Örebro tog emot HV71 i Örebros första SHL-match för säsongen.

”Jättefin macka!”

Och flera av de nio mål som kom i Örebros 5–4-seger var riktigt snygga. Bland annat föregicks två av dem av fina snurrpassningar.

Det första av dessa kom 2.22 in i den andra perioden, då HV:s Niklas Arell slog en passning från egen zon upp till Jesper Kokkonen vid blålinjen. Denne gjorde en piruett och spelade in till Christian Sandberg som tog emot pucken, siktade och satte 2–2.

– En jättefin macka! Det är bra att han ser mig där. Jag har en hel del att skjuta på där. Det var skönt att den gick in, ett viktigt mål, säger Sandberg till Sportkanalen.

Andersson satte 3–2

Men Kokkonen var inte den ende som snurrade fram en assist. 5.50 senare, bara 41 sekunder efter att Lias Andersson satt 3–2 till HV, skrinnade Mathias Bromé sig till ett friläge. Han var hårt uppvaktade av en HV-spelare, vände och och spelade bakom ryggen till Borna Rendulic som satte 3–3.

– Jag såg honom komma där, så jag vände och passade till honom, förklarade Bromé lugnt efter perioden.

Men snurrmålen i all ära, det snyggaste målet var faktiskt matchens nionde, sista och avgörande. I power play passade då Örebro-spelarna mellan varandra på ett sätt som fick tankarna att gå tillbaka till Sovjets hockeystjärnor på 1980-talet. Robert Leiono spelade rakt över zonen till Joonas Rask som direkt spelade vidare till Rodrigo Abols, som läckert fintade bort målvakten Jonas Gunnarsson och sedan serverae Rendulic som satte 5–4 i öppet mål – vilket blev slutresultatet.

SE MER: Rendulic segermål för Örebro

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

5 - 4

HV71 logo

HV71

2-1, 1-3, 2-0
Behrn Arena, Örebro
Publik: 50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.