Södertälje åkte på en rejäl premiärsmocka – Löven vann, 10-2. Foto: Bildbyrån

Effektivt Björklöven lekte med Södertälje

Det var öppna spjäll i Södertäljes försvar.

Det utnyttjade Björklöven till fullo och vann med hela 10-2.

– Den här starten tackar vi inte nej till, konstaterade Fredric Andersson.

Hockeyallsvenskan dundrade igång säsongen under fredagen. I den sena matchen i Södertälje med första nedsläpp klockan 20.30, var det dock bara ett lag det dundrade om, medan de andra mest stod still och tittade på.

Björklöven var på besök i kringlornas stad och gick redan i slutet av den första perioden upp till en 4-0-ledning mot ett paralyserat hemmalag.

Fyra mål på tio skott

Finländaren Veeti Vainio inledde målskyttet redan efter 40 sekunders spel och när lagkapten Fredric Andersson gjorde mål med 1,5 minut kvar av perioden, ledde gästerna med 4-0 i en period där man gjorde fyra mål på tio avslut på mål.

Södertälje fick in en reducering under den första periodens slutminut när kapten Emil Alba höll sig framme.

– Den här starten tackar vi inte nej till. Det är mycket i spelet som kan bli bättre, men vi är effektiva, konstaterade Fredric Andersson för C More i första pausen.

Björklöven tackade nog inte nej till hur de avslutande två perioderna såg ut heller. Umeålaget fortsatte vara effektiva och vann perioden med 2-0 där Andersson blev tvåmålsskytt.

Nådde tvåsiffrigt

I den tredje perioden kom en reducering från Södertäljes sida – innan förfallet fortsatte. Björklöven gick upp till 9-2 med sju minuter kvar och detta med åtta olika målskyttar i laget.

Södertälje orkade inte ens hålla det tvåsiffriga slutresultatet borta. Utan med 31 sekunder kvar av matchen, satte Olle Liss sitt andra mål för kvällen fram till smått osannolika, 10-2.

– Jag vet inte om det var så välspelat, trots att vi gör väldigt många mål, sa Liss till C More efter krossen.

MER ISHOCKEY: Åman tvåmålsskytt för Leksand mot Frölunda (23 sep 2021)