Sondell avgjorde för serieledarna

Luleå vann borta mot Örebro med 2-1. Daniel Sondell avgjorde matchen tidigt i den tredje perioden.

Det var toppen mot botten när serieledande Luleå mötte nästjumbon Örebro. Och det var bortalaget som var det starkare laget och vann med 2-1 i en väldigt kompakt och tät match.

Daniel Sondell blev matchvinnare när han med ett slagskott prickade in 2-1 efter tre minuter i den tredje perioden.

– Vi jobbar hårt och som ett lag, säger Luleås Carl Mattsson till C More efter segern.

Luleå började också bäst och tog ledningen när Emil Larsson fick pucken i slottet och dundrade in 1-0. Nick Ebert kvitterade för hemmalaget i den andra perioden när Luleås Einar Emanuelsson för första gången på 110 matcher satt i utvisningsbåset.

Luleås poängkung Jack Connolly hade ett bra läge att dryga ut till 3-1 med drygt fyra minuter kvar, men hans skott gick i stolpen.

– Det kändes lite surt, vi förtjänade minst en poäng säger Örebros tränare Niklas Eriksson till C More.

Efter 18:36 tog Örebro timeout, men trots press lyckades de inte få in pucken.