Tobias x2 i Björnfot och Ekberg nätade för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Spräckta målnollor när Djurgården vann

Tobias var ett framgångsnamn för Djurgården mot Växjö.

Både Björnfot och Ekberg gjorde sina första mål för Stockholmslaget när Växjö besegrades med 3-2.

– Lite dåligt tempo och hafsigt spel. Det är inte en välspelad match, säger Ekberg.

Tobias Björnfot spelade sju matcher med Djurgårdens a-lag i SHL under fjolårssäsongen.

Då blev det inga poäng för då 18-årige Björnfot.

I kväll spelade den talangfulle backen sin tionde match för säsongen (två assist så långt) och då var det han som med sitt första SHL-mål inledde målskyttet för Djurgården med den första periodens enda mål.

I den andra kvitterade Robert Rosén till 1-1 innan det var Växjö som öppnade starkast i den tredje och tog ledningen genom Jack Drury.

Men det här var Djurgårdens och Tobias-lirarnas kväll.

Ekbergs första mål

Dominik Bokk kvitterade kvarten från slutet och när Stockholmslaget fick chansen i powerplay fem minuter från slutet var det dags för en ny målnolla att spricka.

Töreboda-sonen Tobias Ekberg kom till Djurgården från SHL-konkurrenten Malmö inför säsongen. I sin tolfte match för klubben kom i kväll det första målet när 26-åringen pangade in slutresultatet 3-2.

– Det är lite dåligt tempo och hafsigt spel. Det är inte en välspelad match men skönt med tre poäng, säger Ekberg till C More efter segern.