Victor Hedman kramar om Steven Stamkos efter dennes 1000:e NHL-poäng Foto: Bildbyrån

Stamkos först i Tampa Bay till tusen poäng

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig har väl en assist firats lika energiskt i NHL-ishockeyn som det gjordes i natt i Philadelphia när gästande Tampa Bays Steven Stamkos gjorde sitt tusende poäng.

Steven Stamkos blev i natt den förste spelaren i Tampa Bay att komma upp 1 000 poäng när laget slog Philadelphia Flyers på bortaplan med 4–1.

Stamkos nådde drömgränsen när han stod för en assist till det 2–0 mål som lagkamraten Nicholas Paul gjorde knappt åtta minuter in i andra perioden.

– Det är en känsla jag kommer att minnas för alltid. Jag tror aldrig att jag har firat en assist mer i hela min karriär om jag ska vara ärlig. Det var verkligen speciellt, sade Stamkos efteråt till sportkanalen Bally Sports Sun.

Den 32-årige anfallaren är den 95:e spelaren i NHL som nått 1 000 poäng och den 48:e som gjort det för ett och samma lag. Han är även den nionde aktive spelaren som nått drömgränsen. Bland de andra nio finns Washington Capitals svenske Nicklas Bäckström.

– Jag har haft turen att få spela i den här ligan och i det här laget länge och har upplevt många höjdpunkter. Det här var definitivt en av dem. Det är bara en känsla av tacksamhet, egentligen, sade Steven Stamkos.

NHL

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

1 - 4

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-1, 0-2, 1-1
Wells Fargo Center, Philadelphia, PA
Publik: 17867

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.