Ziga Jeglic stängs av för bruk av fenoterol. Foto: TT

Stängs av för dopning – precis innan ödesmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Här är Sloveniens mardrömsbesked.

En av lagets viktigaste spelare, Ziga Jeglic, stängs av för dopning.

Beskedet kommer precis innan laget skulle möta Norge i åttondelsfinal i OS.

Han gjorde det matchavgörande målet som säkrade Sloveniens seger mot Slovakien. Men till åttondelsfinalen mot Norge dök inte Ziga Jeglic upp. Anledningen? Han hade testat positivt för fenoterol.

– Jag har tagit den omnämnda medicinen för astma. Det har läkarna bestämt. Jag har ordinerats det för andningsproblem och dessvärre har jag glömt att meddela att jag använder det, säger Jeglic i ett uttalande.

OS i Pyeongchang 2018

Han blir därmed den tredje idrottaren som testat positivt i Pyeongchang, efter en japansk reserv i hHastighetsåkning på skridskor och ryske curlingspelaren Aleksandr Krushelnitckii.

Förflutet i Södertälje

29-åringen, som får 24 timmar på sig att lämna OS-byn, har accepterat att han brutit mot dopningsreglerna meddelar Idrottens skiljedomstol Cas.

Han är avstängd resten av turneringen i väntan på en slutgiltig dom.

Jeglic, som gjorde två säsonger i Södertälje 2011-2013, spelar i KHL-laget Neftechimik Nizjnekamsk.

Fenoterol – en astmamedicin

Fenoterol är en astmamedicin som hjälper till att vidga luftrören genom att få musklerna runt luftvägarna att slappna av och gör det på så vis lättare att andas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet