Foto: TT Nyhetsbyrån

Stängs av fyra matcher efter open ice-tackling

Uppdaterad
Publicerad

HV 71:s Sabrina Zollinger sänkte Brynäs Jennifer Wakefield med en ful tackling. Wakefield fick avbryta matchen efter smällen och drabbades av en hjärnskakning.

Nu har disciplinnämndens dom kommit: Zollinger stängs av fyra matcher efter tacklingen.

Det var i matchen mellan HV71 och Brynäs i fredags om Gävlelagets storstjärna Jennifer Wakefield tacklades fult av HV 71:s Sabrina Zollinger. Wakefield avbröt matchen och efteråt konstaterades det att hon har drabbats av en hjärnskakning, hennes fjärde i karriären.

Nu har disciplinnämdens dom kommit och Zollinger döms till fyra matchers avstängning för otillåten tackling efter attacken och väntas vara spelklar till matchen borta mot Djurgården den 13 oktober.

Foto: TT Nyhetsbyrån

HV:s tränare upprörd

Efter att ha pratat med Zollinger efter matchen rasar HV 71:s tränare Lucas Frey mot Wakefield.

I domen säger han bland annat:

”Sabrina Zollinger är en väldigt skicklig spelare och skulle aldrig skada någon medvetet. Hon är väldigt ledsen över situationen. Jennifer Wakefield är känd för att köra över spelare och dela ut fula smällar. Det är inte hockey i mina ögon.”

”På den efterföljande tekningen crosscheckade hon vår kapten i huvudet och sade: ni borde se upp’ och i nästa period åkte hon runt och försökte döda spelare.”

Jennifer Wakefield. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.