Stark tredjeperiod gav derbyvinst till Djurgården

En stökig match med mycket utvisningar var karaktären på kvällens match på Hovet mellan Djurgården och SDE i SDHL.

SDE hade länge ledningen men i tredje perioden vände djurgårdarna på steken. 3-0 i sista gav ett slutresultat som skrevs till 3-1.

– Vi fick ta ett riktigt snack i andra periodpausen, säger Djurgårdskaptenen Andrea Dalen till SVT Sport.

SDE tog ledningen i första perioden genom Amy Budde. Amerikanskans andra mål för säsongen efter fint förarbete av Kayleigh Hamers. Andra perioden kännetecknades främst av ett tidvis ryckigt spel och mycket utvisningar åt båda hållen. Djurgården var passiva och lyckades inte skapa mycket chanser emot Lindsey Post i SDE-kassen.

Tredje perioden var blott 52 sekunder gammal när Jennifer Wakefield kvitterade när hon på egen hand tog pucken över offensiv blå och stänkte in 1-1. SDE hade chansen kort senare att återta ledningen när man blev tilldömde straff men då var Lovisa Berndtsson i djurgårdsmålet numret för stor och håll pucken utanför mål.

Kapten Andrea Dalen gav sedan hemmalaget ledning när hon tråcklade sig fram i offensiv zon och pillade in 2-1 till Djurgården. Med sex minuter kvar kunde Alice Östensson sätta spiken i kistan när hon utökade djurgårdsledningen efter en målvaktretur.

”Började väldigt segt”

Andrea Dalen var inte speciellt nöjd trots vinsten.

– Vi började väldigt segt. Vi fick ta ett riktigt snack i andra periodpausen. De sista tjugo spelade vi lite mer som vi vill göra men vi är inte riktigt nöjda även om vi vinner idag, säger Andrea Dalen efter matchen.

Tre poäng för Djurgården och Stockholmslagets fina säsong fortsätter i tabellens toppskikt. För Djurgården väntar ytterligare ett derby, mot AIK denna gång, redan imorgon.