Daniel Pietta väntas spela mot Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Tyska stjärnans status inför Leksands playoff

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Pietta värvades in tillsammans med Marcel Müller från Krefeld Pinguine i den tyska högstaligan i slutet av grundserien.

I andra matchen mot Timrå i den Hockeyallsvenska finalen skadades Pietta och missade det tredje mötet. Nu väntar playoff mot Oskarshamn – och Pietta väntas spela.

– Han tränade i går och han tränade i dag, så det känns bra. Detta säger Leksands tränare, Leif Carlsson till Dalarnas Tidningar angående tyska stjärnan, Daniel Piettas status.

I övrigt är Leksandstränaren laddad efter en veckas ledighet från matcher.

– I truppen känns det jättebra. Vi har ett par frågetecken men jag tror inte att det är så farligt. Killarna är sugna på att spela matcher igen och i morgon smäller det.

Det finns frågetecken kring ett par spelare i truppen, men något Carlsson inte kan ge några direkta besked kring dagen innan match.

–Vi får återkomma med eventuella skadeläget, för vi behöver det här dygnet på oss inför i morgon för att säga till hundra procent om de kan eller inte kan spela.

Oskarshamn i bäst av tre

Oskarshamn vann Hockeyallsvenskans slutspelsserie i går och blir alltså Leksands motståndare i playoff-spelet. Det är en serie i bäst av tre matcher som inleds i Leksand i morgon, där vinnaren ställs mot Mora i kampen om en plats i SHL till kommande säsong.

– De har gjort det bra och vi har haft tuffa matcher mot dem. Det kommer att bli tufft och det är ett lag som kommer de med en positiv trend. Det har inte så stor betydelse i vilket lag vi möter utan vi måste lägga fokus på vad vi ska göra, säger Carlsson till DT.

HOCKEYALLSVENSKAN PLAYOFF-SPELET

Leksand – Oskarshamn, Tisdag 20/3

Oskarshamn – Leksand, Torsdag 22/3

Ev: Leksand – Oskarshamn, Lördag 24/3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.