Emma Nordin. Foto: Bildbyrån

Stjärnan riskerar att missa OS-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Damkronornas forwardsstjärna Emma Nordin riskerar att missa OS-kvalet på hemmaplan i Luleå om tre veckor, uppges Radiosporten.

En axelskada gör att det blir en kamp mot klockan om Nordin hinner bli i spelbart skick.

– Som det ser ut just nu så är jag inte redo för spel, jag håller på med rehabilitering av min axel. Men nånstans har jag en förhoppning om att jag ska kunna delta vid OS-kvalet, säger hon till Radiosporten.

Nordin har börjat med lättare träning på is.

– Axeln blir bättre allt eftersom. Jag är väldigt glad att jag kan vara på is och köra, dock ingen kontakt, säger hon.

Emma Nordin har vunnit fem SM-guld, varav fyra med Luleå, men lämnade Norrbottensklubben i somras för spel i kinesiska KRS Vanke Rays, som spelar i ryska ligan.

Sedan förra säsongens uppskjutna slutspel avgjorts tidigare i höst har nu ryska ligan uppehåll och Nordin har varit aktuell för spel i Luleå under tiden.

Den 30-åriga skyttedrottningen har gjort 203 mål på 365 SDHL-matcher i karriären.

OS-kvalet i Luleå spelas 11-14 november och Sverige ställs mot Slovakien, Sydkorea och Frankrike. Segraren kvalificerar sig för OS i Peking i februari.

SVT sänder damernas OS-kval samt junior-VM.

KLIPP: Julie Zwarthoed straffhjälte för SDE mot Luleå (17 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.