Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ronja Savolainen fick ett skott i halsen när Luleå vann mot HV71 och blev semifinalklart. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Stjärnan täckte skott med halsen när Luleå gick till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Ronja Savolainen visade vägen mot HV71.

Först täckte hon ett skott med halsen – och sedan spelade hon fram till det matchavgörande 4–2-målet.

– Det ska göra ont, då vet man att man har gjort något för laget, säger Savolainen i C More.

Det var drygt sex minuter in i den andra perioden som olyckan var framme. HV71:s supertalang Hilda Svensson tog ett skott i powerplay som Ronja Savolainen täckte – med sin hals. Skottet tog illa och Savolainen blev liggandes i ett tag innan hon leddes ut i omklädningsrummet.

– Jag fick den rakt på halsen och kände att jag inte riktigt kunde andas. Och sen kom hostan och man får lite panik också. Det var inte så skönt men tur att det inte tog värre, säger Savolainen i C More.

Drygt tio minuter senare var hon tillbaka i spel.

– De sa att jag skulle testa och se hur halsen mår. Men jag tror det går bra, det är lite svårt att andas och det gör lite ont i tänderna, men det tillhör hockeyn, det ska göra ont, då vet man att man har gjort något för laget, säger 25-åringen.

Och som om ett skott i halsen var nog så gick hon sedan ut och spelade fram till Luleås viktiga 4–2-mål i början av den andra perioden. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande efter HV-spelaren Kiira Yrjänens snygga zorromål i slutet av den tredje perioden.

Till slut blev det 6–3 efter ett Luleå-mål i tom kasse.

– Det är jätteskönt att vara i semifinal. Det spelar ingen roll vilka vi får möta i semin, ska vi vinna SM-guld så måste vi slå alla, säger Luleås Josefine Persson i C More.

MER SDHL: Kiira Yrjänen slog till med läckert zorromål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

6 - 3

HV71 logo

HV71

2-1, 1-1, 3-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 674

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.