Stjärnorna briljerade när Skellefteå vann målkalas. Foto: Bildbyrån

Stjärnorna briljerade när Skellefteå vann målkalas

Dramatik, intensitet och hockeyunderhållning. Timrå–Skellefteå var en match som hade det mesta.

Timrå hade effektiviteten men Skellefteå hade målen och fick alla poängen i segern med 6–4. Stjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller stod båda för ett mål och en assist.

Tim Söderlunds hårda och välplacerade 1–0-mål efter 8.35 satte tonen för det som komma skulle. Det var dessutom 20-åringens första mål sedan återkomsten till Skellefteå.

Hård var även Rickard Palmbergs kvitteringspuck, som följdes av att Joakim Lindström gav sitt Skellefteå ledningen åter innan periodpausen.

Onödigt, tyckte målskytt Palmberg.

– Vi är lite slarviga och ger dem mycket lägen. Det (Skellefteå) är ett bra lag så vi behöver ju inte ge dem mer lägen än de skapar själva, säger forwarden till C More.

”Hög intensitet”

Det skulle fortsätta att dyka upp Skellefteåchanser i andraperioden. Dessutom skulle det fortsätta rassla i nätet bakom Niklas Svedberg i hemmakassen. När Albin Lundin tog tillvara på en utsökt räkmacka från Andreas Wingerli så innebar det 4–2 och ett tidigt byte för den stackars Timråmålvakten.

– Det är bra fart och hög intensitet så det är roligt, säger Almtunalånet Lundin efter att ha gjort sitt första mål i Skellefteåtröjan.

Timrå hade bara fem skott i andraperioden – men vad gjorde det när man trots det hittade reduceringar två gånger om, till både 2–3 och 3–4.

Med den effektiviteten i färskt minne så rivstartade hemmalaget den tredje perioden med en kvittering efter bara 19 sekunder, signerad Ludvig Rensfeldt.

Tredje gången gillt

Men inte ens den chockstarten på perioden skulle bräcka Skellefteå, som replikerade mer eller mindre direkt genom Robin Alvarez. Fint framspelad av Möller som också stod för ett mål, precis som kedjekamraten Joakim Lindström.

När Edwin Hedberg senare tjusigt dribblade sig fram och placerade in 6–4 så hade Skellefteå, för tredje gången i matchen, införskaffat sig en tvåmålsledning.

Tredje gången gillt, visade det sig.

Timrå skickade ut även sin inhoppande målvakt Victor Brattström i båset, utan att ersätta honom, med knappt tre och en halv minut kvar, men fick inte ytterligare hål på Saik-målvakten Mantas Armalis.