Foto: TT Nyhetsbyrån/Rörligt Viaplay

Stök i ny duell mellan Rangers och Washington

Uppdaterad
Publicerad

Det stormar i New York Rangers.

Rangers sparkar såväl vd:n John Davidson som general manager Jeff Gorton.

Några timmar senare drabbade Rangers ihop med Washington på isen, där blev slagsmålen fler än målen.

Två dagar efter att klubben definitivt missat årets Stanley Cup-spel och tre matcher innan säsongen är över för klubbens del fick först Davidson och Gorton lämna sina poster, och sedan kastade spelarna på isen sina handskar mot Washington.

Matchen hade fått en extra tändvätska efter det att Rangers anklagat Washingtonstjärnan Tom Wilson för ”skrämmande våldshandlingar” mot Rangersduon Pavel Butjnevitj och Artemij Panarin i måndags, för vilka Wilson kom undan med böter.

”Låg på mina axlar”

Rangers förlorade den matchen med 3–6 och blev även i teorin bortspelade från slutspelet. När lagen möttes igen under natten mot torsdag – i Rangers sista hemmamatch för säsongen – blev det en ny seger för Washington, nu med 4–2.

Men åter var det annat än hockeyn som stod i fokus.

Direkt på nedsläpp bröt tre separata slagsmål ut på isen och matchen blåstes av efter en sekund. När matchklockan knappt hunnit förbi fyra minuter hade domarna redan dömt ut 72 minuters utvisning, och Tom Wilson var ännu en gång i händelsernas centrum.

– Jag hade inget otalt med någon annan. Jag tyckte att hans sak borde ha tagits hand om före matchen men så blev det inte. Då kände jag att det låg på mina axlar och jag tog det ansvaret, säger Rangers Brendan Smith, som drabbade samman med Wilson efter 50 sekunder, det fjärde slagsmålet dittills i matchen.

”Nödvändigt” ledarskapsbyte

Tålamodet för de senaste årens uteblivna Rangers-segrar på isen hade vid matchstart nått vägs ände på ägarnivå och vd:n John Davidson och general manager Jeff Gorton hade fått lämna klubben.

”Vi vill tacka 'JD' och Jef för deras insatser för klubben”, skriver Rangers ägare James Dolan i ett uttalande och fortsätter efter berömmet:

”För att laget ska lyckas så som våra fans förtjänar är det nödvändigt med ett ledarskapsbyte”.

KLIPP: Förlust för Rangers – missar slutspel (4 maj)

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

2 - 4

Washington Capitals logo

Washington Capitals

0-0, 0-3, 2-1
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 1800

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.