Storstjärnan klev av när Kanada förlorade med rekordsiffror

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Kanada besegrade USA i den första omgången åkte man på en rejäl käftsmäll mot Ryssland ikväll. 0-6 blev slutresultatet, den största förlusten för Kanada i JVM. Dessutom klev lagets stjärna, Alexis Lafreniére, av med en befarad knäskada

Händelsen ägde rum framför mål när han med hela tyngden på det vänstar benet vred knäet.

– Han får någon slags brytning på höger knä. Det här kan vara en möjlig inre ledbandsskada. Skulle det vara så tror jag att det är färdigspelat för turneringen, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

JVM i ishockey

18-åringen är turneringens största affischnamn och ses som ohotad etta inför sommarens draft. När Kanada besegrade USA i den första matchen stod Lafreniére för ett mål och tre assist.

Och det går knappt att hitta någon positivt från mötet med Ryssland. Redan efter knappt 14 minuter ledde ryssarna med 3-0 och när drygt halva matchen var spelad stod det 6-0, vilket också blev slutresultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet