Straffrysare tog Stockholm till final

Uppdaterad
Publicerad

Småland var på väg att slå ut Stockholm efter dubbla mål Mira Markström.

Men fjolårsvinnaren kvitterade sent och sedan avgjorde Lisa Östman efter en straffrysare.

– Nu siktar vi på att gå hela vägen, det blir guld, säger hon till SVT Sport.

Nu väntar Södermanland i finalen, som besegrade Skåne/Blekinge med 6-1.

Semifinalen mellan Småland och fjolårets Stålbucklan-vinnare Stockholm blev en rysare hela vägen in.

Julia Perjus gav Stockholm ledningen efter 7.26 när hon bröt Ebba Svensson Träffs målnolla i turneringen.Sedan tog Smålands Mira Markström över showen. Forwarden som är född 2005 – de äldsta är 2003:or – svarade för två mål och vände på matchen tilll 2-1 efter riktigt fina avslut. Mira Markströms sjunde och åttonde mål i Stålbucklan.

Men Stockholm kom igen och kvitterade 3.12 från slutet – matchen spelades 2x20 minuter – och tog matchen till en mållös förlängning.

”Helt otroligt”

Mötet präglades av väldigt bra målvaktsspel från Smålands Ebba Svensson Träff och Stockholms dito Ida Boman.

Till slut var det Stockholm som drog det längsta strået i straffläggningen tack vare Lisa Östmans avgörande i den fjärde omgången. När sedan Boman räddade var saken klar – Stockholm är klara för ännu en final.

– Helt otroligt, det känns så jävla kul. Nu siktar vi på att gå hela vägen, det blir guld, säger hon till SVT Sport.

– Det känns jobbigt nu. Stockholm var duktiga, säger Smålands Mira Markström som nu får sikta in sig på bronsmatchen mot Skåne/Blekinge.

För de förlorade nämligen mot Södermanland med hela 6-1 i sin semifinal. Morgondagens final mellan Södermanland och Stockholm sänds på SVT2 14.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.