• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Succésvensken klar för hockey-VM

Publicerad

Los Angeles Kings blev utslaget av succélaget Vegas Golden Knights – och efter uttåget berättade Adrian Kempe för SVT Sport att han vill till VM. Nu är forwarden klar för VM-spel.

Med 37 poäng på 81 matcher etablerade han sig i LA. Och Adrian Kempe har stundtals flugit fram på isen och fick dessutom göra sitt första hattrick i NHL.

LA blev i natt utslaget i Stanley Cup och efter att första besvikelsen lagt sig berättade han för SVT Sport att han vill med för att bidra i Tre Kronor.

– Klart det vore kul att spela VM, sade Adrian Kempe.

Sent under onsdagskvällen bekräftade Kempe att han ansluter till VM.

– Det ska bli jättekul att få spela VM med Tre Kronor, säger han till Expressen.

Kempe blir därmed tolfte NHL-spelare att tacka ja till VM-spel. Och han känner att han har en bra säsong bakom sig.

– Som helhet är den bra men lite segt här på slutet, säger Kempte till SVT Sport.

Adrian Kempe har representerat Juniorkronorna vid två tillfällen. Han draftades i första rundan av Los Angeles Kings 2014. I Kempe får man in en snabb genombrottsforward med ett rappt skott som har fina kvaliteter inte minst i numerärt överläge från högercirkeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer