Succémålvakten: ”Förhoppningsvis får de inte hål på mig”

Uppdaterad
Publicerad

När stjärnmålvakten Viktor Fasth skadade sig i sista semifinalen behövde ersättaren Viktor Andrén kliva fram till finalspelet mot Skellefteå.

Och som han gjort det.

I kväll höll Andrén sin andra raka nolla mot Skellefteå.

Efter segrar med 7-0 respektive 4-0 har Andrén nu sex raka perioder utan insläppt mål mot Skellefteå.

Efter kvällens seger i Skellefteå är han ödmjuk.

– Jag får helt enkelt tacka mina lagkamrater som gör ett fantastiskt jobb framför mig.

Andrén sattes på rejält prov i kvällens andraperiod när Skellefteå låg på hårt för reducering. Nu siktar Andrén på en tredje rak nolla när finalserien vänder tillbaka till Växjö.

– Förhoppningsvis får de inte hål på mig, det är väl målet varje kväll man kliver ut. Att inte släppa något förbi sig. Sen är det inte varje kväll man lyckas med det, och det är extra kul att det inte blivit något hittills.

Andrén klev in i huvudrollen när han ersatte en skadad Viktor Fasth i den avgörande semifinalen mot Malmö. Då visade han direkt att han var att räkna med när Växjö säkrade finalplatsen.

– Jag har tränat på under tiden jag stått vid sidan. Jag har haft extratid att jobba väldigt mycket med den mentala biten. För när tillfället kommer vill man ta den och jag ser det här som ett tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.