Johan Sundström fick Stefan Liv Memorial Trophy – priset som slutspelets bäste spelare. Foto: Bildbyrån

Sundströms revansch: MVP i slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Han kom tillbaka till Frölunda för att visa sin klubb i NHL att de gjort fel. I dag tog Johan Sundström revansch genom SM-guld – och genom att utses till slutspelets mest värdefulle spelare. ”Min stora drivkraft har varit att visa att New York Islanders hade fel”, säger 23-åringen till SVT Sport.

Centern har varit förgrundsfiguren i det Frölunda som vann SM-finalspelet redan i den femte matchen – trots att han bara gjort nio poäng på 19 slutspelsmatcher.

Men Sundström har väldigt mycket annat i sitt spel, menar SVT Sports expert Mikael Renberg som menar att valet är helt på sin plats.

– Det tycker jag är helt rätt. Det finns inte särskilt många profiler i SHL, men Johan är en av dem. Han har verkligen gjort Frölunda till ett annat lag med sin tyngd, säger Renberg.

Och fortsätter:

– Han är en powerforward men samtidigt väldigt skicklig, en spelartyp som Frölunda inte har haft tidigare.

Priset som slutspelets mest värdefulle spelare, Stefan Liv Memorial Trophy utsågs direkt efter finalspelet avslutades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.