Foto: Bildbyrån

Superstjärnan tror på revansch från Nylander

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen i NHL blev minst sagt märklig för William Nylander.

Nu ska svensken ta revansch på sig själv i Toronto.

– Han ser riktigt bra ut på isen och det verkar som att han är extremt hungrig, säger superstjärnan Auston Matthews.

Det var en följetong som aldrig riktigt ville ta slut förra hösten.

Men till sist, efter många om och men, kom William Nylander överens med Toronto om ett nytt avtal. Med bara minuter kvar till deadline skrev svensken på ett sexårskontrakt med den klassiska NHL-klubben värt 62 miljoner kronor om året.

Vid den tidpunkten, den 1 december, hade ”Lill-Nyllet” redan missat en försäsong och två månader av grundserien i Nordamerika – och när han väl blev spelklar stod han knappt att känna igen.

Poängskörden var klen med endast ett mål på de första 23 matcherna och Nylander flyttades sedermera ned till fjärdekedjan.

Ska tysta tvivlare

Till den kommande säsongen är tanken att ishockeyvärlden ska få återuppleva den där spelaren som tidigare har varit en poängmaskin i såväl Toronto som Tre Kronors landslag.

– Jag vet vad jag är kapabel till. Vi får se under säsongen, säger 23-åringen till kanadensiska tv-kanalen TSN och tillägger att tiden för att tysta alla tvivlare har anlänt.

– Jag måste ändra deras uppfattning och spela på den nivån jag vet att jag kan spela.

Fjolårssäsongens facit blev blygsamma sju mål och 20 assist på 54 grundseriematcher, plus ytterligare ett mål och två målgivande passningar i slutspelet.

Skojade med Babcock

Under den pågående försäsongen har Nylander välkomnats tillbaka till samma kedja som lagets storstjärna Auston Matthews – och amerikanen tycker sig märka en nytändning hos sin svenske lagkamrat.

– Du kan definitivt se hunger och motivation i hans attityd och självförtroende, säger Auston Matthews till TSN.

– Han var en självsäker person redan från början, men eftersom han i år har varit med på den här sommarens träningsläger så ser han riktigt bra ut där ute på isen och det verkar som att han är extremt hungrig.

Även lagets tränare Mike Babcock tror på en klar förbättring för Nylander jämfört med förra säsongen, och han tror sig veta varför:

– Jag skojade med honom förut och sade: ”Det måste vara skönt att vara tillbaka med en vikt på runt 88 kilo i stället för cirka 2 500 som du hade förra året när du bar hela jordens tyngd på dina axlar”, säger han till TSN.

NHL-säsongen drar igång igen den 2 oktober då Toronto i premiären tar sig an Ottawa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.