Foto: Bildbyrån

Supertalangen bakom Frölundas 3–0-seger

Uppdaterad
Publicerad

Supertalangen Lucas Raymond sköt 3-0 till Frölunda i mitten på den andra perioden av premiären mot HV71.

Ett drömmål som betydde spiken i kistan och HV hade inte mycket att sätta emot.

– Jag vill göra mål och bidra framåt. Även om det inte är någon publik här så vet jag att många i Göteborg sitter och kollar, säger Raymond till Cmore.

18-årige Lucas Raymond, som väntas gå högt i NHL-draften i oktober, fick pucken vid den vänstra tekningscirkeln, fintade passning, vände in i banan och hittade första krysset fram till 3-0.

– Jag försökte finta passning, sedan siktar jag på hörnet och den här gången gick den in, säger Raymond till Cmore.

”Några gamlingar kvar”

Med flera stora namn som lämnat, så som Rhett Rakhshani och Ryan Lasch, har många unga spelare fått chansen.

– Det är några gamlingar kvar, sedan har vi fyllt på med en del yngre. Väldigt spännande spelare som har stor utvecklignspotential. Men serien är igång och vi vill att de ska leverera direkt, och det tycker jag att de gör, säger Fölundas lagkapten, Joel Lundqvist till Cmore.

Raymonds 3-0 var Frölundas andra mål i powerplay, där Patrik Carlsson öppnade målskyttet i samma spelform i den första perioden.

HV71 har haft svårt att få till något organiserat anfallsspel över huvud taget. En ramträff är det bästa laget presterade.

– De tar vara på sina powerplay, vi gör det inte. De får fast oss i varje jävla anfall, sa en irriterad Lias Andersson efter andra perioden.

Se höjdpunkter:

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

3 - 0

HV71 logo

HV71

2-0, 1-0, 0-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.